Stian Christophersen klatrer

Stian Christophersen

Bio

Stian testet klatring i ung alder, men begynte for alvor å klatre mye fra 13-års alderen og har nå klatret mer eller mindre uavbrutt i over 25 år. Sammen med Martin klatret han nasjonale og internasjonale konkurranser gjennom hele ungdomstiden og ble i denne perioden både juniornorgesmester og ble som best nummer 20 i WC. Etter mange år med konkurranser fulgte et par år med klatreturer i Europa, og han bodde et år i Aix-en-Provence for å klatre fulltid. Fascinasjonen av idrett, trening, skader og hvordan kroppen hang sammen begynte han på fysioterapiutdanningen ved Høgskolen i Oslo og uteksaminerte i 2007. Han har jobbet som fysioterapeut siden da, både på sykehus og i privat praksis og er nå en del av teamet på Apexklinikken på Helsfyr i Oslo der han primært jobber med klatrerelaterte skader. I 2011 ble han ansatt som landslagstrener for Norges Klatreforbund, og tok sin trenerutdanning over to år i regi av Olympiatoppen og Norges Idrettshøgskole. Han jobbet som landslagstrener til 2016, og har siden dette hatt personlig treneransvar for noen av Norges beste konkurranseklatrere i tillegg til enkelte internasjonale klatrere. I regi av Norges Klatreforbund videreutviklet han den nasjonale trenerutdanningen og avholdt kurs på trener-2 og trener-3 nivå.  

Gjennom klatrekarrieren har han oppnådd flere nasjonale pallplasser i både tau og buldring og et NM-gull i buldring fra 2009. Han har førstebesteget og repetert noen av Norges hardeste buldre og ruter, deriblant Eurofighter (8B+ FA) og Reisen til Ixtlan (9a FA). 

Kombinasjonen av faglig interesse innen både trening og fysioterapi og en lang og bred erfaring innen klatring preger arbeidshverdagen i dag. I tillegg til en åpenbar egeninteresse i å forstå klatreskader bedre, har Stian også spesialisert seg på skulderskader og plager. Han utviklet kurset The Sexy Shoulder sammen med kollega Jørgen Jevne og har siden 2016 kurset over 100 terapeuter fra ulike faggrupper i diagnostikk og behandling av skulderplager. Sammen med Jørgen har han også podcasten VONDT - en podcast om muskel- og skjelettskader. Interessekombinasjonen har også kulminert i utgivelsen av to bestselgende og internasjonalt anerkjente klatrebøker; Klatrebibelen og Klatrebibelen – praktiske øvelser. Om du ønsker hjelp til trening for klatring eller diagnostikk og behandling av klatrerelaterte skader er Stian mannen å oppsøke.


Kurs ledet av Stian
No items found.
Artikler skrevet av Stian
Se alle artikler

Hvorfor har jeg vondt i fingrene? Del 1

Magnus Midtbø vs Neanderthal