Teknikkurs

På dette kurset vil vi trene på fundamentene i klatreteknikk; balanse, tyngdeoverføring, dynamikk og tension. Vi vil deretter vise hvordan mer spesifikke teknikker, som fronting, innvridning, heel-/toehook og catching kan trenes, slik at deltakerne selv kan trene disse teknikkene på egenhånd. Kurset vil skje på buldreveggen der vi på forhånd har laget ulike buldre for de ulike fundamentene og teknikkene. Vi ønsker å tilby et praktisk kurs der deltakerne får klatret mye og erfart hvor stor forskjell små endringer i teknisk utførelse kan gi.

Kurs i fysisk trening og skadeforebygging

På dette kurset vil vi gjennomgå spesifikke styrkeøvelser for fingre, armer og overkropp og hvordan disse kan tilpasses ulike nivåer. Styrke i fingre, armer og overkropp er viktig for å bli en bedre klatrer, og deltakerne skal etter kurset være trygge på gjennomføring av øvelsene og ha kunnskap om hvordan de kan tilpasses og doseres for å passe til deres eget nivå. Vi vil også gjennomgå øvelser knyttet til skadeforebygging og diskutere de viktigste prinsippene for hvordan vi kan redusere risikoen for klatrerelaterte skader.

Rutesetterkurs

Å kunne lage egne buldre og ruter er viktig for å trene både teknikk og fysikk. Dette kurset gir deg en innføring i valg av grep og hvordan de skal plasseres for å trene dynamikk, balanse, tension med mer. Kurset er praktisk rettet og deltakerne kommer til å jobbe med ulike oppgaver i veggen.

Trenerkurs

Vi har selv jobbet som trenere i mange år og holdt kurs for trenere gjennom NKFs trenerløype, som Stian har vært sentral i utviklingen av. Hvis klubben din eller senteret ditt har trenere som trenger tips til å lære bort teknikk, få inspirasjon til treningsøvelser og treningsmetoder for å trene både spesifikk og generell styrke, eller øke kunnskapen om hvordan man reduserer skaderisikoen i klatring er dette kurset for dere.  


Ta kontakt for å få et tilbud som er skreddersydd deg, ditt senter eller din klubb:)


Klatrebibelen_160.jpg